Gyakran ismételt kérdések

(0084) 6553 8769support@theme-paradise.comMon - Fri: 08:00 - 17:30

Drónnal kapcsolatos kérdések

Mi az a drón?

A pilóta nélküli repülőgép, azaz drón egy olyan repülőeszköz, mely valamilyen ön- vagy távirányítással (leggyakrabban a kettő kombinációjával) rendelkezik, emiatt fedélzetén nincsen szükség pilótára.

dji inspire 1 pro

Milyen messzire repül?

Zsúfoltabb helyeken, ahol sok a zavaró tényező (pl. város, épületek, interferencia) kb. 1km, de nyílt terepen akár több mint 2 km is lehet a hatótáv.

Kell rá engedély?

A drón használata a mostani jogszabályok szerint minden esetben engedélyköteles. A drónozás helyszínére, ill. idejére a Honvédelmi Minisztérium állítja ki a szükséges engedélyeket. Ehhez szükséges okmányokat minimum 30 nappal előre be kell adni a kitöltött elbírálásra – amit természetesen mi minden esetben teljes körűen intézünk Ügyfeleinknek.

Meddig bírja az akkumulátor?

Egy akkumulátorral kb. 15 percet tud a levegőben tölteni

Mennyire befolyásolja a repülést az időjárás?

Legtöbb esetben – az extrém időjárási körülményeket leszámítva (-5 C fok alatt hideg, köd, hó, eső, viharos széllökések) biztonságosan fel lehet szállni a drónnal.

Nem félsz hogy elrepül?

A drónban beépített RTH (Return-to-home) funkció található, ami bármilyen probléma esetén (vészesen merülő akkumulátor, jelvesztés, stb.) aktiválódik és a GPS rendszere alapján biztonságosan visszarepül magától arra a helyre, ahonnan felszállt vagy amit előre megadtunk neki.

Milyen magasra tud repülni?

Jelenleg érvényes magyar jogszabályok szerint a drón maximum 150 méter magasságig repülhet.

Hogyan és mivel irányítod?

Gyári DJI kontrollerrel, ami tabletre van kötve. A drónon levő kamera képét 720P minőségben akadásmentesen, illetve a repülés információit élőben látom a telefonon.

Nem félsz, hogy nekiütközik valaminek?

A drón elején/hátulján/oldalán szenzorok találhatók, amiknek a segítségével a drón akadályok előtt jelez a pilótának, majd ha kritikusra csökkent a távolság, automatikusan megáll.

Szolgáltatással kapcsolatos kérdések

Milyen területeken alkalmazható a szolgáltatásunk?

Beltéri és kültéri rendezvények, mezőgazdasági állapotfelmérések, esküvők, reklámfotók, ill. filmek, videóklippek; Műemlékek, ingatlanok, falvak, városok, turisztikai nevezetességek promója, nehezen hozzáférhető területek feltérképezése, sportesemények, egyéb egyedi kérések. Itt található ízelítőnek pár videónk

Meg szeretném rendelni a szolgáltatásukat, mi a menete?

A kitöltött űrlap beérkezése után hamarosan felvesszük önnel a kapcsolatot és megbeszéljük a részleteket. Esküvők, kényesebb helyszínek vagy nagyobb projektek esetén akár személyes konzultációra is szükség lehet.

Esküvőmre szeretnék drónos felvételt, mik a feltételek, hogyan tudok időpontot foglalni?

Esküvői videós/fotós csomagjaink és referenciáink itt érhetők el. Az ott található űrlap kitöltése (esküvő időpontjának és helyszínének megjelölésével) és beküldése után mihamarabb felvesszük telefonon a kapcsolatot Önökkel és a pontos igények ismeretében küldünk egy személyre szabott árajánlatot, aminek elfogadása és a megbízói szerződés kitöltése/aláírása után lefoglaljuk az időpontot.

Mennyibe kerül a drón videózás, fotózás?

Ahány ember, annyi kérés – Mivel rengeteg tényező van ami befolyásolhatja szolgáltatásunk igénybevételének módját (minőség, távolság, forgatási napok száma, videó hossza, stb.) ezért igyekszünk árajánlatunkat az Ön egyedi igényeihez testreszabottan kialakítani. Kérjen árajánlatot itt

Mi történik, ha már megrendeltem a szolgáltatást, kifizettem az előleget és a forgatási napon rossz az idő?

Forgatás kezdete előtt legkésőbb 6 órával a megrendelő döntést hoz az akkori időjárás-előrejelzés alapján.

  1. opció: nincs kiszállás/ nincs forgatás – ez esetben visszautaljuk a teljes előleget, vagy egyeztetünk egy másik forgatási időpontot.
  2. opció: kiszállás, viszont kedvezőtlen idő miatt forgatás elmarad – ez esetben visszautaljuk az előleg-útiköltséget.

Hogyan kapom meg a felvételeket? Mikor kell fizetni?

Nyers felvételeket azonnal adathordozón odaadjuk a videós kollégának, ha ő vágja be a felvételeinket a munkájába. A díjat az elvégzett munka után alvállalkozóként a videósnak számlázzuk ki.

Általunk vágott videó esetén az első verziót (mesterpéldány) linkjét, illetve későbbi módosított munkákat elküldjük megtekintésre/véleményezésre a megrendelőnek nem letölthető – csak privát, jelszavas weben megtekinthető formában. A megrendelő által kiválasztott végleges verziót a számla kiegyenlítése után letölthetővé tesszük, amit letöltés után személyes célra felhasználhat/feltölthet az internetre.

Fotós/videós/gyártó cég vagyok és szeretném kiegészíteni munkáimat drón felvételekkel.

Folyamatosan keresünk partnereket akikkel együtt tudunk dolgozni igény szerint egy, vagy akár több alkalommal. Drónos felvételek remek és látványos kiegészítései lehetnek főként reklámfilmeknek,  ingatlan, esküvői, sport és rendezvény videóknak. Referenciáink itt érhetőek el.